05.12.2019. 08:00

Humanitarna pomoć za stradale u potresu u Albaniji

28.11.2019. na inicijativu gradonačelnika grada Pule Borisa Miletića i dožupana Fabrizia Radina sazvan je hitan stožer za zaštitu i spašavanje u gradskoj palači. Na stožeru je dogovoreno da će Društvo Crvenog križa Istarske županije u suradnji s Gradskim društvima Crvenih križeva u Istarskoj županiji prikupljati donaciju za nastradale u potresu u Albaniji, a prema iskazanim potrebama veleposlanika Hrvatske u Albaniji gospodina Zlatka Kramarića.

Zadatak Gradskih društava bio je da prikupe iz svojih skladišta u što kraćem roku deke, posteljinu, jastuke, deterdžente, sapune, lampe, i konzerve sardina, a grad Pula osigurao je šleper i transport do Tirane.

U roku od četiri dana Gradska društva Crvenog križa Istarske županije zajednički su prikupila su više od šest tona robe za donaciju, te je šleper otpremljen danas u 14,00 sati put Tirane prema Nacionalnom uredu Crvenog križa Tirana.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Pula otpremljeno je 1405 komada deka, 405 jastuka, 600 komada posteljine,100 komada deterdženta za rublje,193 sapuna, 51 šampon,svjetiljke naglavne 100 komada,riblje konzerve 34 komada, pasta za zube 53 komada.

Ovim putem moramo naglasiti da sve odrađeno, ovom brzinom u dva dana ne bi bilo moguće bez vrijednih ruku 30 naših volontera, te im ovim putem zahvaljujemo na bezuvjetnoj podršci, a ne možemo izostaviti niti podršku Volonterskog centra Istra, te članica Humanitarne mreže grada Pule- FB humanitaraca i udruge Naš san njihov osmjeh.

Činjenica je da je naš grad, grad velikog srca, bio i ostao ,a nadamo se da će tako biti i u budućnosti.