19.11.2021. 10:42

Radionica u okviru projekta "A gdje si ti? Reaktivacija i reintegracija neaktivnih mladih u NEET statusu"

U srijedu 17. 11.2021. u Društvenom centru Rojc u Puli održana je radionica prijenosa znanja za partnere i ključne dionike u Istarskoj županiji.

Radionicu su u okviru projekta "A gdje si ti ? Reaktivacija i reintegracija neaktivnih mladih u NEET statusu" održale zaposlenice CERANEO-a, uz potporu i suradnju partnera na projektu Gradskog društva Crvenog Križa Pula te Punkta.

U zajedništvu s partnerima detektirani su ključni dionici u zajednici te su osnaženi njihovi kapaciteti za rad s neaktivnim mladim osobama u NEET statusu. Također, stručnjaci su podijelili izazove na koje nailaze u radu s mladima, posebice identifikacije, pristupa i motivacije mladih osoba za uključivanje u usluge koje postoje u lokalnoj zajednici te su zajedničkom diskusijom preneseni primjeri dobre prakse.

Provedenom radionicom osnaženi su kapaciteti lokalnih stručnjaka za rad s neaktivnim NEET osobama u zajednici. Stručnjaci su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem na radionici te prilici za dodatnim umrežavanjem ključnih dionika kao i razvijanju alata za rad s mladim neaktivnim osobama.

Veselimo se sljedećoj radionici prijenosa znanja i iskustva koju ćemo održati u Zagrebu.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o projektu posjetite stranicu www.neet.hr

#NEET #MLADI

tekst i fotografije preuzete sa stranica Ceraneo - Centar za razvoj neprofitnih organizacija