11.01.2022. 09:13

Volonterski centar Istra održao radionicu za volontere Crvenog križa Pula

Volonterski centra Istra održao je radionicu za volontere Crvenog križa Pula.

Volonterima i volonterkama predstavili su djelovanje Volonterskog centra Istra, uvodno ih informirali o Zakonu o volonterstvu te najvažnijim pojmovima i definicijama, ali je naglasak stavljen na neformalno učenje, kompetencije i iskustveno učenje kao važan i neizostavan dio svakog volonterskog angažmana.

Volonteri i volonterke su u kratkoj radionici promišljali i o vlastitoj motivaciji za volontiranje, ali i čuli tuđa iskustva te podlogu iz istraživanja o motivaciji za volontiranje.

Sastanak kriznih volontera provodi se kao dio aktivnosti "Informativne i edukativne aktivnosti za građane i volontere" u okviru programa "Lokalni Volonterski centar Istra", čiji je nositelj Volonterski centar Istra. Partneri u provedbi programa su Grad Pula-Pola, Gimnazija Pula, Centar za socijalnu skrb Pula, Osnovna škola Centar, Grad Pazin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Brad Buje-Buie, Srednja škola "Vladimir Gortan", Buje, a isti se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.