Crveni križ Pula obilježio Tjedan Hrvatskog Crvenog križa brojnim aktivnostima

Crveni križ Pula obilježio Tjedan Hrvatskog Crvenog križa brojnim aktivnostima

Crveni križ Pula obilježio Tjedan Hrvatskog Crvenog križa brojnim aktivnostima

 

U Tjednu Hrvatskog Crvenog križa organizirali smo i proveli aktivnosti za naše građane i volontere.

Na danima Otvorenih vrata posjetili su nas učenici Osnovne škole Mate Demarin Medulin, Osnovna škola Šijana i Medicinska škola Pula. Učenici, njih ukupno 52, imali su priliku upoznati se sa osnovnim djelatnostima Crvenog križa, naučiti osnovne postupke prve pomoći i složiti humanitarne pakete hrane i higijene za naše najpotrebitije građane.

Organizirali smo radionicu prve pomoći za naših 11 volontera pod vodstvom licencirane liječnice prve pomoći.

Petak, 10. svibnja, proveli smo u Osnovnoj školi Mate Demarin Medulin, gdje smo sudjelovali u provedbi preventivnog programa pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“. Oko 100- tinjak učenika nižih razreda sudjelovalo je na našim radionicama prve pomoći.

Subota, 11. svibnja, bila je rezervirana za dva događaja. U prostorima Crvenog križa Pula organizirana je edukacije iz prve pomoći za članove dobrovoljnih vatrogasnih društava, dok su u Društvenom domu Rojc naši mladi volonteri pokazivali osnovne postupke prve pomoći za članove Odreda izviđača „Istra“.

U petak, 17. svibnja,  u Gimnaziji Pula, povodom dana škole, učenice i članice pobjedničke ekipe s Gradskog natjecanja mladih HCK i Kluba mladih GDCK Pula organizirale su interaktivna radilišta prve pomoći sa realističnim prikazom ozljeda. Učenici su imali priliku naučiti kako pravilno postupiti u slučajevima poput nesvjestice, krvarenja, opeklina te mnogih drugih ozljeda.

Tijekom cijelog tjedna trajala je humanitarna akcija „Vaš dar za pravu stvar“ u Kauflandu gdje su građani u našu košaricu donirali prehrambene artikle od kojih ćemo složiti humanitarne pakete za najpotrebitije građane.

Tjedan smo završili eko akcijom „Crveni križ u plavom okviru“ u Štinjanskoj vali gdje je prikupljeno više od 5 kubika otpada.

Očuvajmo humanost!

Za fotografije kliknite ovdje

Članak u Glasu Istre. 

Podijelite članak